Kodu Kup Europe – Νικητές έλληνες μαθητές

KoduKup

Ο διαγωνισμός Kodu Kup Europe ανακοινώθηκε στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του συνεδρίου E-skills for Jobs.Οι πρώτες σκέψεις ήταν πως θα ήταν τέλεια ευκαιρία για τους Έλληνες μαθητές και για αυτό το προωθήσανε μέσω των social media, σε συνεργασία με την Microsoft και το Federation of Hellenic ICT Enterprises (SEPE), με σκοπό να παρακινήσουμε τους δασκάλους να δημιουργήσουν της ομάδες τους για τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με την αναφορά του «New Media Consortium», υπολογίζεται πως μέχρι το 2020, το 90% των εργασιών θα απαιτούν υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης και ικανοτήτων πάνω στην τεχνολογία. Η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να δίνει έμφαση στο να προάγει αυτές τις ψηφιακές ικανότητες σε σχολεία με σκοπό να πληρεί το Ευρωπαϊκό ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και της απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Η ανάπτυξη των ψηφιακών ικανοτήτων σε σχολεία και η ανάγκη εισαγωγής των Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην εκπαίδευση θεωρούνται ως η πιο μεγάλες προκλήσεις, που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή εκπαίδευση.

Η πληροφορική στην Ελλάδα δεν είναι ένα όνειρα, αλλά πραγματικότητα. Οι νεαρότερες ηλικίες ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο στις νέες τεχνολογίες από ότι μερικά χρόνια πριν. Πολλές μικρο μεσαίες επιχειρήσεις αναπτύσσουν συνέχεια την γνώση τους πάνω σε διάφορες ειδικές πλατφόρμες και ειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς. Η αγορά εργασίας της πληροφορικής έχει να προσφέρει πολλές υπηρεσίες.

Είναι άξιο αναφοράς πως τον Δεκέμβριο του 2013, η Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση στο παγκόσμιο event «Hour of Code» που οργανώθηκε από το code.org. Ο στόχος του event ήταν να αποδείξουν πως ο καθένας μπορεί να μάθει βασικές αρχές πληροφορικής και να αναπτύξει της ικανότητες του στον προγραμματισμό, την δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Team: PN Gaming:

Στην ομάδα είναι ο Γεώργιος Νικηφόρος Αυγουστίδης και ο Πάνος Οικονόμου και οι δυο μαθητές τις Τρίτης δημοτικού. Οι μαθητές αυτοί έχουν πάρει μέρος σε διαγωνισμούς προγραμματισμού όπως το Greek Programming Competition, όπου κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό. Επίσης, έχουν λάβει διάκριση από το AQA (Assessment and Qualifications Alliance.) Έχοντας φτάσει στο συμπέρασμα πως κάθε συσκευή λειτουργεί με κώδικα, λογισμικό και προγραμματισμό, έχουν αντιληφθεί το πόσο σημαντική είναι η πληροφορική στην καθημερινή μας ζωή. Για αυτό, αποφάσισαν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό Kodu Kup Europe και να βελτιώσουν της προγραμματιστικές τους ικανότητες.

Project: «Behind the Red»

Το παιχνίδι της ομάδας λέγεται «Behind the Red». Ο κύριος σκοπός του είναι η εξερεύνηση του Άρη. Μέσα από εννιά διαφορετικές αποστολές, ο παίχτης μαθαίνει βασικές πληροφορίες για τον Άρη, της αποστολές στο διάστημα και αν επιθυμεί μπορεί να αναζητήσει για περισσότερη γνώση απαντώντας σε ερωτήσεις. Το παιχνίδι έχει έχει 3 action terrains, 9 levels, 195 lines of code και τους πήρε 270 ώρες δουλειάς για να το φτιάξουν.

Το site τους μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://kodupngaming.wix.com/kodu